eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
Bahart
Nyitókép: Bahart

Az idén is rekordforgalomra számít a Bahart

Népszerűek a balaton hajók.

Az idei, 176. hajózási szezonban július közepéig 1 millió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajói és kompjai, tavaly ezt két héttel később érte el a társaság.

Az állami többségi tulajdonban lévő Bahart Szántód és Tihany között közlekedő kompszolgáltatása július 3-ig félmillió utast szállított. Az év eddigi legforgalmasabb napja július 16-a volt, amikor a 4 komppal több mint 16 ezren utaztak.

A cég személyhajóin az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több az egy évvel korábbinál. A legkedveltebb a Fonyód-Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (88 ezer utas) útvonal.

A Bahart séta- és esti programhajóit eddig összesen több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta- és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek - írták.

Veigl Gábor vezérigazgató korábban elmondta, a 75 százalékban állami tulajdonban, 25 százalékban 21 tóparti önkormányzat kezében lévő, mintegy 11 milliárd forint alaptőkéjű Bahart a tavalyi évet közel 4 milliárd forintos forgalommal, és kiemelkedő adózás előtti eredménnyel zárta. Az eredményből több mint 2,5 millió forint ingatlanértékesítésekből származik. A fennmaradó több mint 400 millió forint, messze meghaladta a korábbi évek átlagát a növekvő forgalomnak és a hatékonyságnövelő intézkedéseknek köszönhetően.

"Idén az árbevétel várhatóan meg fogja haladni a 4 milliárd forintot, hiszen a jelek szerint a három fő ágazatunk, a komp, a menetrendi hajózás, és a vitorláskikötő ágazat is erősebben teljesíthet, mint tavaly" - fogalmazott a cégvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×