INFORÁDIÓ
2022. szeptember 28. szerda
Vencel

bkk

lánchíd

felújítás

budapest

Mérföldkőhöz érkezett a Lánchíd felújítása

Mérföldkőhöz érkezett a Lánchíd felújítása

Infostart / MTI

Már végig lehet sétálni a hídon. Részletek a felújítás állásáról.

Rekordidő alatt elkészült a Lánchíd új acél útpályája, amely a régi, elöregedett vasbeton szerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak - közölte a BKK.

A cég azt közölte, alig egy évvel a pályaszerkezet bontásának kezdete és csupán 11 hónappal az új útpályát alkotó első acélelem behelyezése után már a Lánchíd teljes hosszában beépítették a vasbeton szerkezetet helyettesítő, 94 darab acél táblát.

Hozzátették: a parti nyílásokban még folytatódik az acélszerkezetek javítása. A két pillér között a végéhez közeledik a beépített új acéllemezek, a javított régi szerkezetek, valamint a láncok alsó szakaszának rozsdásodás elleni védelme.

A BKK beszámolt arról is, hogy a pesti villamosaluljáró mellett befejeződtek a 2-es és a 2M villamos pótlásának idejére időzített jelentősebb helyszíni kőmunkák. A villamosalagút homlokfalán letört köveket javították és újakra cseréltek, a déli oldalon pedig már a felújított korzókorlátokat szerelik a helyükre.

A budai rakpart fölötti szakaszon ugyancsak az ütemtervnek megfelelően haladnak a munkák - írták. Az új acél pályatáblák és a szegélylemezek beépítése, az acélszerkezeti javítások, továbbá a függesztő orsók vizsgálata (és szükség szerinti cseréje) már megtörtént, a budai parti nyílásban pedig beépítették az új gyalogosjárdát.

A Lánchíd korszerűsítése a tervek szerint 2023-ig tart, az útpálya már az év végén elkészül - olvasható a közleményben.

Nyitókép: BKK
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018