INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

budapest

aquincumi híd

karácsony gergely

déri tibor

kiss lászló

Az Északi (újpesti) összekötő vasúti híd 2020. szeptember 2-án. A Budapest-Dorog-Esztergom vasútvonal Duna-hídja 671 méter hosszú.

Óbuda és Újpest polgármestere sem kér Karácsony Gergely aquincumi hídötletéből

Infostart

Kiss László és Déri Tibor, a két érintett kerület polgármesterei inkább az M0-ás körgyűrű teljes befejezését sürgetik és mindketten a plusz autósforgalomtól tartanak.

Karácsony Gergely főpolgármester a héten társadalmi egyeztetést kezdeményezett az Újpestet Óbudával összekötő Aquincumi hídról. A főváros tervei szerint Budapest északi részén egy olyan új híd épülhet, amit akár autósok is használhatnak.

Az úgynevezett Aquincumi híd kapcsán 5 tervet mutatott be a főváros:

  • kétszer két sávos út az M3-s bevezetőtől, a 10-es útig
  • csak a hídon és környékén kétszer két sávos autóút
  • egyszer egy sáv külön buszsávval
  • egyszer egy sáv külön buszsávval csak az M3-s bevezetőtől a Szentendrei útig
  • Újpest-Városkaputól a Szentendrei útig csak buszoknak, bicikliseknek és gyalogosoknak

Az ATV megkérdezte az érintett kerületek polgármestereit, és ők jelenleg nem tudják támogatni a híd megépítését. Kiss László, a DK óbudai, és Déri Tibor, a Momentum újpesti polgármestere mindenekelőtt az M0-s körgyűrű befejezését szeretné elérni.

"A kerület legégetőbb problémáinak nem része az aquincumi híd, hanem az M0-s körgyűrű problematikája feszít bennünket. A mi határozott álláspontunk az, hogy nem szeretnénk több forgalmat Újpestre, márpedig az öt bemutatott terv közül négy esetében abszolút a forgalom megnövekedésére lehet számítani” – magyarázta az újpesti polgármester.

Abban is egyetért mindkét polgármester, hogy annak a változatnak, ahol a gyalogosokon és a bicikliseken kívül csak a tömegközlekedés használhatná a hidat, nincs értelme, Kiss László szerint az pénzkidobás lenne. Déri Tibor pedig hozzátette, azért sem tudják feltétlen támogatni a híd megépítését, mert így a Népsziget zöld felületére beton kerülne.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018