eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
closeup of woman, wearing blue surgical gloves, placing the sample into the covid-19 antigen diagnostic test device, on white table
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

400 ezer gyorsteszttel segít Magyarország

Szomáliába és a Fülöp-szigetekre megy a szállítmány.

A hétvégén 400 ezer antigén gyorstesztet küld Magyarország Szomáliának és a Fülöp-szigeteknek - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán megosztott videóban.

Szijjártó Péter közölte: a világnak számos olyan területe van, ahol a koronavírus-járvány még az eddigieknél is nagyobb kihívást jelent.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország eddig is segített a bajban lévő országokon: nemrégiben Moldovába, Észak-Macedóniába és Montenegróba küldtek gyorsteszteket. Több ország is kért Magyarországtól hasonló segítséget, ezért most 300 ezer antigén gyorstesztet küldenek a Fülöp-szigeteknek és 100 ezret Szomáliának - ismertette a tárcavezető.

"Fülöp-szigetek az egyik legfontosabb partnerünk Ázsiában, hiszen a kontinens legnagyobb katolikus közössége ott él, és ez a közös párhuzam a Fülöp-szigetek és Magyarország között mindig is fontos alapja volt az együttműködésnek, ezért is segítettünk mindig nekik" - jelezte Szijjártó Péter.

Hozzátette, Szomália pedig komoly terrorhullámmal néz szembe és azért, hogy úrrá tudjanak lenni a biztonsági kihívásokon, Magyarország legalább a járvány kezelésében segít.

Reméljük, mindez hozzájárul ahhoz, hogy ebben a két országban a világjárvánnyal szembeni küzdelem sikeresebb tud lenni - mondta Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×