eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Közúti ellenőrzésre figyelmeztető tábla a budapesti Nagykőrösi úton telepített Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok közelében 2016. április 4-én. Az új kamerák, amelyek április 5-én reggeltől fognak működni, sebességmérés mellett - a többi között - forgalomszámlálásra és többféle szabályszegés felismerésére, dokumentálására is alkalmasak. A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Fontos figyelmeztetést adott ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

Az év végéig tartó kampánnyal csatlakozik a Közlekedési Kultúra Napjához idén is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) évek óta komoly szerepet vállal a biztonságos, kulturált közlekedés népszerűsítése, minél szélesebb körben történő elterjesztése érdekében. Ezen tevékenysége keretében indította útjára immár második alkalommal a #közlekedjbiztonságosan kampányát.

„A közút nem versenypálya! Nem a gyorsaság az elsődleges cél, hanem a biztonság. A közutakon természetesen más szabályok érvényesek, mint egy versenypályán. Jóval többen és többféle módon közlekedünk, és mindenki más tudással és tapasztalattal teszi ezt” – mondta el az idei kampány fő üzenetéről Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: „Mindössze egy szempont a közös: fejben ott kell lennünk, amikor elindulunk – mindkét helyen.”

Erre irányítja rá a figyelmet a #közlekedjbiztonságosan kampány első eleme is, amely a Hungarian Police Rallye Team-mel (HPRT) együttműködésben készült. Az edukációs videósorozat első részében Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató világítja meg a legfontosabb szempontokat, amelyekre a közlekedés során figyelni kell.

A videósorozatban a későbbiek során olyan, szinte minden közlekedőt érintő témák kerülnek feldolgozásra, mint a vezetést zavaró tényezők (csomagok és gyerekülés helyes rögzítése, zenehallgatás és evés-ivás vezetés közben), a vezetés közbeni telefonálás (headsetek, kihangosítás), vagy éppen a hosszabb utazásokat, mint például egy nyaralást érintő monotóniatűrés (elindulás, kényelem az autóban, pihenőidő).

Az elsősorban a fiatal és középkorú korosztály elérését megcélzó #közlekedjbiztonságosan kampány keretében az év hátralevő részében számos egyéb közlekedésbiztonsági témájú akció, ismeretbővítő, edukációs videósorozat, előadások, workshopok valósulnak meg, és készülnek ilyen tartalmú kiadványok is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×