eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A Giro d’Italia kerékpáros körversenyen induló Valter Attila, a Groupama-FDJ kerékpárcsapat tagja (háttal) a támogatóinak szervezett közös kerékpározás után, a Felvezető kör elnevezésű rendezvényen a Hősök terén 2022. május 3-án. A magyar versenyző ezer kerékpárossal tekert  keresztül a Városligeten a Giro d’Italia Nagy Rajtjának helyszínére, a Hősök terére. A május 6-án rajtoló Giro első három szakaszát rendezik Magyarországon, amelyet korábban még egyik háromhetes verseny sem érintett.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Giro: órákig tartó lezárásokra lehet készülni országszerte

Pénteken, május 6-án Magyarországon startol az országúti kerékpársport egyik legjelentősebb olasz körversenye, a Giro d’Italia. A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárásokra számíthatnak a közlekedők. Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes lesz még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál.

A Magyar Közút szakemberei felhívják a figyelmet, hogy a kerékpárosok érkezése előtt a verseny előírásai szerint közel 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik a hét vége alatt, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét, az érdeklődőknek pedig érdemes arra készülni, hogy a rajt és cél helyszíneken a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe.

A szurkolói helyszínek, pontos útvonalak és a lezárások tervezett ideje elérhető az esemény hivatalos weboldalán, illetve a szakaszok digitális térképei itt is elérhetők.

A Közút továbbá az alábbi fontos részletekre hívja fel az esemény kapcsán a közlekedők figyelmét:

  • Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet.
  • A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni.
  • Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágak is lezárásra kerülnek, mely szintén torlódást okozhat.
  • Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően. További információk ezzel kapcsolatban a MÁV, valamint a Bahar honlapján érhetőek el.
  • Pénteken Budapesten a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Itt érdemes a BKK Infó oldalát figyelemmel követni.
  • Vasárnap Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások.
  • A lezárások idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a Giro d’Italia versenyszakaszait érintően még indulás előtt tájékozódjanak az ideiglenes korlátozásokhoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×