eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén 2022. május 2-án. A patkó első sorában Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Varga Judit igazságügyi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter (b-j).
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hadházy Ákos nem tett képviselői esküt - alakuló ülés

A második szünet is véget ért az Országgyűlés alakuló ülésén. Bejelentették a megalakult képviselőcsoportok létszámát és vezetőit, Turi-Kovács Béla pedig harmadszor is szünetet rendelt el, ez alatt zajlik le Kövér László fideszes házelnökjelölt várható újraválasztása.

A második hosszabb szünet is befejeződött az Országgyűlés hétfői alakuló ülésén.

Mint az Infostart megírta, az első szünet a mandátumvizsgálat folyamata miatt vált szükségessé, a másodikat pedig a képviselői esküokmányok aláírása végett rendelte el az ülést levezető korelnök, a fideszes Turi-Kovács Béla - a 86 éves doyen munkáját a 8 "korjegyző", vagyis legfiatalabb képviselő segíti a parlamentben.

Turi-Kovács Béla megállapította, hogy a Zuglóban egyéni mandátumhoz jutott

Hadházy Ákos nem tett esküt, így nem kaphat fizetést, gépét kikapcsolták, tisztséget nem vállalhat, indítványt nem nyújthat be.

Ezt követően az NVB és az NVI beszámolóinak elfogadása következett.

Az ülést levezető elnök bejelentette, hogy a parlamenti képviselőcsoportok megalakultak:

  • Fidesz (117 fő) - Kocsis Máté
  • KDNP (18) - Simicskó István
  • DK (15) - Gyurcsány Ferenc
  • Jobbik (10) - Jakab Péter
  • Momentum (10) - Fekete-Győr András
  • MSZP (10) - Tóth Bertalan
  • Párbeszéd (6) - Tordai Bence
  • Mi Hazánk (6) - Toroczkai László
  • LMP (5) - Ungár Péter.

Közös jelölés híján a legnagyobb létszámú képviselőcsoport jelölhetett házelnököt, aki újra a fideszes Kövér László volt.

A titkos szavazás idejére, 40 percre Turi-Kovács Béla ismét szünetet rendelt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×