eur:
393.48
usd:
369
bux:
65634.19
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a Karmelita kolostorban 2020. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Levelet írt Kásler Miklósnak a MOK elnöke

Kincses Gyula szerint nem kell az orvosok tömeges felmondására számítani, ettől még megszüntethető lenne a felmondási tilalom. Több okból is.

Levelet írt a Magyar Orvosi Kamara elnöke pénteken Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének, ebben az orvosokra még jelenleg is érvényes felmondási tilalom megszüntetését kéri.

Mint a levélről szóló cikkében a Portfolio.hu beszámol róla, Kincses Gyula szót emel amellett, hogy az orvosi kar aktívan, a szükséges korlátozó intézkedéseket megértve vette ki a részét a járvány elleni küzdelemből, nem is tiltakoztak, amikor a felmondási tilalmat szűk másfél éve bevezették.

Mint Kincses Gyula felidézi, a tilalom tavaly júniustól novemberig fel volt oldva, újbóli bevezetése óta azonban érvényben van, de most már indokoltnak látja, hogy a kormány újra feloldja a tilalmat.

Miért?

  1. gyorsan javulnak a járványadatok
  2. az általános korlátozó intézkedéseket feloldották.

Kincses Gyula az esetleges félelmek oszlatása végett leírta, az orvosoktól érkező jelzések alapján nem kell tömeges felmondára számítani, alapvetően "az alapjog indokolatlan korlátozása" az, ami sérelmes lehet a részükről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×