eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Varga Judit igazságügyi miniszter sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal, az Igazságügyi Minisztériumban 2021. november 11-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Judit: újabb fronton támadják a gyermekvédelmi törvényt

"Elfogadhatatlannak tartjuk az olyan, ajánlások köntösébe bújtatott politikai támadásokat, amelyek egyoldalú információkra és szándékos félreértelmezésekre épülnek" - közölte a miniszter.

Újabb fronton támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt - írta Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ötévente minden állam emberi jogi helyzetét megvizsgálja, most többek között Magyarországon van a sor. Ebben az amúgy rendkívül átpolitizált folyamatban minden állam ajánlást tehet a vizsgált országnak - közölte a miniszter.

Hozzátette, Magyarország a sok pozitív visszajelzés mellett több olyan ajánlást is kapott, amelyben nyíltan támadják a nyáron elfogadott gyermekvédelmi törvényt. Hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az "megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében" - olvasható Varga Judit Facebook-oldalán.

A miniszter a témában feltöltött videóban úgy fogalmazott: "elfogadhatatlannak tartjuk az olyan, ajánlások köntösébe bújtatott politikai támadásokat, amelyek egyoldalú információkra és szándékos félreértelmezésekre épülnek, s amelyek alkotmányos identitásunk alapvető elemeit kérdőjelezik meg".

"Felháborító, hogy bizonyos országok a balliberális nyomásnak behódolva nemzetközi NGO-k álláspontját visszhangozzák, miközben figyelmen kívül hagyják hazánk Alaptörvényét vagy éppen az Európai Unió Alapjogi Chartáját."

"A magyar kormány kiáll a gyermekek és szülők jogai mellett és visszautasítja ezeket az ideológiailag elfogult ajánlásokat. Álláspontunk világos: a magyar gyermekek nevelésébe senki sem szólhat bele, hiszen az kizárólag a szülők felelőssége. Ezt pedig a világ valamennyi országának tiszteletben kell tartania" - jelentette ki videójában Varga Judit.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×