eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia

Mától elérhető a BKK új, a Futárt váltó alkalmazása, a BudapestGO

Ma érkezik az alkalmazásáruházakba a BudapestGO, amely a főváros első integrált, a városi közlekedést teljeskörűen támogató applikációja.

Az utolsó teszteléseket követően 2022. február 14-én, hétfőn elkezdődik a BudapestGO bevezetése az ismertebb alkalmazásáruházakban. Rengeteg újdonsággal érkezik a megújult BKK app, amely szintet lépett a korábbi, FUTÁR alkalmazáshoz képest. Amíg elődje csupán egy hagyományos utazástervező volt, addig a BudapestGO már jóval több annál. Eddig külön alkalmazásra volt szüksége annak, aki meg akarta tervezni az utazását (FUTÁR), majd új applikációt kellett használnia, ha bérletet is szeretett volna vásárolni (Mobiljegy alkalmazások), ha pedig az aktuális forgalmi helyzetre is kíváncsi volt, szintén új appot kellett megnyitnia (BKK Info).

Az új applikáció egy olyan integrált, digitális szolgáltatás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi információkról.

  • Már elérhető a jegy- és a bérletvásárlás, megjelent a sokak által várt digitális vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.
  • Már nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.
  • A BudapestGO lehetőséget ad arra, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolják havibérletüket. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.
  • A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. A BKK Infó regisztrált felhasználói néhány gombnyomással átvezethetik adataikat az új alkalmazásba.
  • A widget funkció használatával a megvásárolt jegy vagy bérlet kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható.
  • A push értesítés igény szerint testre szabható, hogy ne zavarja a felhasználót. A kedvenc járatokra és megállókra vonatkozó értesítésekhez lehet választani konkrét napot, időintervallumot, járatszakaszt, vagy az is beállítható, hogy kizárólag a késésekről érkezzen push üzenet a képernyőre.

Az utazástervezés is megújult, egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb a tervezés, sőt már a HÉV-járatokkal és a BKK-bérlettel igénybe vehető elővárosi vonatokkal is lehet utazást tervezni valós időben.

A Budapesti Közlekedési Központ fokozatosan vezeti be az új alkalmazást, ezért előfordulhat, hogy egyes ügyfeleknél csak később jelenik meg az applikáció. Elsőként a jelenlegi felhasználók találkozhatnak az új appal, ezt követően pedig az újonnan regisztrálóknak lesz erre lehetőségük.

Az új alkalmazás megjelenik a Google Play áruházban és az App Store-ban is. A Huawei felhasználói közül azok, akik hozzáférnek a Google Play áruházhoz, szintén használhatják majd az alkalmazást. Azoknak, akik korábban már telepítették telefonjukra a FUTÁR applikációt és automatikus frissítést állítottak be, nincs teendőjük, a BudapestGO app automatikusan frissül. A régi FUTÁR appot rövid időn belül végleg kivezeti a BKK.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok - Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk
Labdarúgás, Eb-2024 - sorsolás után

Nyilatkozatok - "Nem lenne meglepetés a továbbjutásunk"

A magyar labdarúgó-válogatott Eb-kijutásban kulcsszerepet vállaló kapusa amondó, nem gyilkos a szombati, hamburgi sorsoláson kialakult német, magyar, skót, svájci csoport a 2024-es labdarúgó-Eb-re. Nagy Ádám szerint "abszolút van keresnivalónk", de nem szabad elkiabálni semmit. Marco Rossi szerint Svájc, Skócia és Magyarország hármasa közül bármelyik bármelyiket megverheti a továbbjutó helyekért zajló küzdelemben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×