eur:
395.88
usd:
365.04
bux:
65570.85
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: YouTube/Fővárosi katasztrófavédelem_HIVATALOS

Itt a tűzoltók videója a Szent Imre Kórházban kiütött tűzről és a mentésről

Fekete füst mindenütt, többen a tűzoltók által adott oxigénnel jöttek ki az épületből.

Mint arról az Infostart is beszámolt, tűz keletkezett vasárnap reggel a XI. kerületben, a Tétényi úti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban. A lángok az egyik földszinti helyiségben csaptak föl. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: több mint hetven tűzoltóval és tizennyolc tűzoltó gépjárművel.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság pontosította az eddigi információkat: a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett egy földszinti helyiségben (detoxikáló), de a lángok és a hőterhelés mintegy száz négyzetméteren rongálták meg az épületet.

A tüzet a fővárosi tűzoltók három vízsugárral oltották el, ezzel párhuzamosan pedig az A épület füst miatt veszélyeztetett kórtermeiből 56 beteg biztonságos helyre szállításában segítettek. Többeket az udvarra menekítettek, másokat a kórházon belül helyeztek át más osztályokra.

Mint ismert, az esetnek egy halálos áldozata van, egy nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét. Két férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. Négy beteget a mentőknek más kórházba kellett átszállítaniuk.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének körülményeit.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-videójában arról beszélt, hogy a sürgősségi ellátást is újra kellett szervezni az eset miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×