eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

A lángok vasárnap reggel csaptak fel.

Tűz ütött ki Budapest XI. kerületében a Tétényi úton, a fővárosi Szent Imre kórházban vasárnap reggel. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, megkezdték az oltást és az életmentést - került ki a hír reggel háromnegyed nyolckor a katasztrófavédelem honlapjára.

Negyed kilenckor kiderült: a lángok az egyik épület földszinti helyiségében, egy detoxikálóban csaptak fel. Az MTI tudósítása szerint a tűzoltók 18 gépjárművel érkeztek a helyszínre.

Eloltották a lángokat, megakadályozva a továbbterjedésüket, majd megkezdték a kórház átvizsgálását, átszellőztetését és az épület kiürítését. Összesen 56 beteget kellett áthelyezni.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a tűz egy halálos áldozatot követelt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telexnek megerősítette, hogy az oltás során találtak egy halálos áldozatot, egy nőt. Két embert füstmérgezés gyanúja miatt láttak el.

Budapest, 2022. január 23.
Tűzoltók a fővárosi XI. kerületi Szent Imre kórházban, ahol tűz ütött ki 2022. január 23-án reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. A tüzet eloltották, megakadályozva a lángok továbbterjedését. Az épületből 56 beteget kellett áthelyezni.
MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

A Blikk azt írta, hogy az A épületben, egyes információk szerint egy műszaki berendezés hibája miatt keletkezett tűz ugyan nem volt túl nagy, percek alatt füst borította el az épületet, emiatt több tucat beteg és dolgozó szaladt ki az udvarra. A harmadik emeleti intenzív osztályon lévők azonban csak az erkélyekre tudtak kimenekülni, mert sok beteg oxigénre van kötve, ezért nem tudták sem levinni, sem otthagyni őket az ápolók és orvosok.

A közmédiának nyilatkozva Kisdi Máté a helyszínen elmondta, hogy nem sokkal fél nyolc után kapták a jelzést. A tűz egy öt négyzetméteres, a füst pedig mintegy 100 négyzetméternyi területet érintett. Több mint 70 tűzoltó vonult a helyszínre, hogy a betegek áthelyezésében, kimenekítésében is segítsenek - derült ki a hirado.hu-ra feltöltött videóból. Egy helyiségben berendezési tárgyak égtek, illetve a helyiség előtt bútorok is. A tűz keletkezésének okát vizsgálják.

Frissítés: a fővárosi katasztrófavédelem pontosabb információkkal szolgált és egy videót is közzétett, amit ebben a cikkünkben közöltünk.

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy a betegekért az oltás és a mentés ideje alatt folyamatosan érkeztek a mentőautók. Voltak, akiket más kórházba kellett szállítani. A munkálatok ideje alatt az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba vitt betegeket megvédjék a hidegtől.

A Telex tudósítója szerint a sürgősségi bejáratán is látszik a füstnyom. Egy telefonszámot kapnak a portán a látogatók, érkezők, de be senkit nem engednek. Délelőtt 10 órára az utolsó tűzoltóautók is elvonultak a helyszínről.

A mentők később információkat közöltek az érintett betegekről és az elhunyt nőről - cikkünk itt olvasható.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×