INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

gődény györgy

választás 2022

nemzeti adatvédelmi és információszabadság hatóság

digitális

magyar kétfarkú kutya párt

személyi szám

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én.

A Kutyapárt bepanaszolta Gődény György pártját

Infostart

Az MKKP a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Bejelentést tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP), amiért Gődény György pártja szerintük visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat. A Normális Élet Párt egy online felületen a név és a cím mellett a személyi azonosító számot is elkéri.

Az MKKP megjegyzi, az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás pedig még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, amelyből nem derül ki az adatkezelés célja, ezért nem is minősül hozzájárulásnak.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a lakcímkártyán lévő személyi számot csak az ívek kitöltésénél lehet elkérni ajánlás- vagy aláírásgyűjtésnél, valamint ingatlan-nyilvántartásnál kezelhető jogszerűen. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetőjének egy korábbi állásfoglalására is hivatkozik az MKKP.

“Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba” – közölte a kutyapárt.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018