INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

psz

pdsz

sztrájk

szakszervezet

bíróság

Diákok beszélgetnek egy folyosói szekrényben ülve a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium folyosóján a pedagógusok egész napos, országos sztrájkjának napján, 2016. április 20-án.

Bírósághoz fordulnak a pedagógus-szakszervezetek

Újabb cikkünk a témában:

Nem közeledtek az álláspontok a kormánnyal a január 31-i elégséges szolgáltatásokról, amikor PSZ-PDSZ-sztrájk lesz.

Nem vezettek eredményre a kormánnyal folytatott tárgyalások – számolt be szerda délután a PSZ közösségi oldalán a szakszervezet elnöke. Szabó Zsuzsa elmondása alapján két kardinális kérdésben kellett volna megállapodniuk, köztük a 2022. január 31-i figyelmeztető sztrájkra vonatkozó még elégséges szolgáltatásról, valamint a 2021. október 28-án megjelent oltásra vonatkozó kormányrendelet „zavarainak” a feloldásáról. „Azt kell mondanom, egy tapodtat sem jutottunk előre” – emelete ki a szakszervezeti vezető sajnálatának hangot adva, hogy a megküldött, pontosan leszabályozott még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó javaslatukat sem tárgyalta meg a kormányoldal képviselője, aki sem igen, sem nemet nem tudott mondani számukra.

A kormányoldal csak a következő hétre ígért választ, amit nem tudnak elfogadni – tette hozzá a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke, aki szerint nem szakszervezeti „bénaságról” van szó. Bár a PSZ számos kritikát kapott, hogy azonnal hagyják abba a munkát, jogszerű sztrájk kizárólag a még elégséges szolgáltatás megállapodásával tartható – emlékeztetett Szabó Zsuzsa hangsúlyozva, hogy ezt a türelemjátékot végig kell játszaniuk annak érdekében, hogy nehogy anyagi felelősséget terheljenek a pedagógus kollégákra, illetve, hogy munkahelyek elvesztése legyen annak következménye, hogy nem jogszerű a munkabeszüntetés.

A kormányoldal még egy napot kap, aztán bírósághoz fordulnak, abban a reményben, hogy a bíróság néhány nap alatt mérlegeli a kérdést – jegyezte meg a PSZ vezetője azt ígérve, hogy addig sem várnak tétlenül, hiszen teljes egészben kész a „forgatókönyvük”. „Meg kell adnia magát a kormánynak! Nem lehet, hogy a pedagógusok éhbérért dolgozzanak továbbra is, nem lehet, hogy ilyen munkateher mellett dolgozzanak továbbra is, nem lehet, hogy az oltatlan kollégák sorozatban hagyják el a pályát és így lassan nincs szakos tanár, aki tanítsa a gyerekeket” – sorolta Szabó Zsuzsa. Ha a január 31-i figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, akkor március 16-ra újabb sztrájkot szerveznek – tette hozzá a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Kapcsolódó hang

Bírósághoz fordulnak a pedagógus szakszervezetek
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018