eur:
392.37
usd:
365.46
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az országos oltási munkacsoport vezetője nyilatkozik a köztévének a januári oltási akció eddigi tapasztalatairól és folytatásáról a Miniszterelnökség épületében 2022. január 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

György István: ez a legnagyobb közigazgatási átalakítás a kiegyezés óta

Az állampolgároknál mostanra mintegy kétmillió lejárt okmány van – közölte a Miniszterelnökség államtitkára

A Magyarországon 308.-ként Zalalövőn átadott kormányablakon kívül országszerte idén még tíz hasonló irodát adnak át, amellyel így teljessé válik a kormányablakok hálózata – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a zalai városban.

György István hozzátette: jelenleg a régi okmányirodákat alakítják át kormányablakokká, ahol sokkal szélesebb ügykörrel, informatikailag jól felszerelt és kényelmesebb körülmények között fogadhatják az ügyfeleket.

A fejlesztések azonban nem állnak le, a Digitális Magyarország Programban hamarosan elindul az online chates ügyintézés is, ami óriási előrelépés, hiszen az ügyfelek otthonról léphetnek majd kapcsolatba a közigazgatással – jelezte az államtitkár.

Úgy fogalmazott, hogy 2010-től a kiegyezés óta a legnagyobb közigazgatási átalakítás zajlott Magyarországon, ennek keretében alakították ki a járásokat és az új kormányablakokat. Az volt a kormányzat célja, hogy az ügyfelek szolgáltató területi közigazgatással találkozzanak, minél felkészültebb ügyintézőkkel és megfelelő felszereltségű irodákban – magyarázta.

Az okmányirodai rendszerhez képest

kezdetben 29 ügytípussal foglalkoztak a kormányablakok, 2019-től azonban már mintegy 2500-féle ügyet intézhetnek az állampolgárok

– tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy az elmúlt két évben a területi közigazgatás, a kormányhivatalok számára óriási logisztikai feladatot jelentett a pandémia miatt az oltások megyei szintű szervezése. Ezt a feladatot az egészségüggyel karöltve, a honvédség, a rendőrség és katasztrófavédelem bevonásával, valamint a szociális és pedagógiai intézményekkel szoros együttműködésben végzik.

György István beszámolt arról is, hogy a járvány idején elrendelt könnyítések miatt

az állampolgároknál mostanra mintegy kétmillió lejárt okmány van, amelyeket június 30-ig használhatnak.

Egyúttal azt kérte: ne várják meg az utolsó napokat, időben hosszabbítsák meg az okmányaik érvényességi idejét, mert így elkerülhetik a sorban állásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×