INFORÁDIÓ
2022. január 24. hétfő
Timót

rágalmazás

varga judit

igazságügyi miniszter

ördög ügyvédje

szexuális orientáció

Az ördög ügyvédje – Varga Judit feljelentése alapján nyomozást rendelt el az ügyészség

Az ördög ügyvédje – Varga Judit feljelentése alapján nyomozást rendelt el az ügyészség

Infostart

Az igazságügyi miniszter nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen.

Varga Judit feljelentésének lényege szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető Az ördög ügyvédje elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett.

A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át – tájékoztatott sajtóközleményében a Fővárosi Főügyészség.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott Az ördög ügyvédje elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt.

A fővárosi főügyész augusztus végén jelentette be, hogy azonosította a nyomozóhatóság "az ördög ügyvédjét". A kommüniké megjelenése után Czeglédy Csaba ügyvéd, szombathelyi független önkormányzati képviselő – az ellenzék közös szombathelyi országgyűlésiképviselő-jelöltje – a 24.hu-nak elismerte, hogy ő a gyanúsított, de mint mondta: nem ő áll Az ördög ügyvédje blog mögött.

Az ördög ügyvédje blog 2019-ben, az önkormányzati választásokat megelőzően Győr akkori fideszes polgármesteréről, Borkai Zsoltról tett közzé kompromittáló felvételeket.

Nyitókép: Botár Gergely
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018