eur:
394.36
usd:
370.45
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: suzuki.hu

Olyan márkából adták el a legtöbb új autót itthon, amelyiknek van hazai gyára

Az új hibrid rendszerrel először a Vitara, később, az év második felében pedig az új S-CROSS lesz elérhető. Mindkét típust gyártják Esztergomban.

Az összes forgalomba helyezett új személyautó 14,48 százaléka Suzuki volt tavaly Magyarországon, a 17 650 regisztrált személygépkocsival a japán márka hatodik éve vezeti a hazai újautó-értékesítést – közölte a Magyar Suzuki Zrt. a Datahouse adatai alapján.

A két esztergomi gyártású hibrid modell közül tavaly

  • 8350 Suzuki Vitara és
  • 6261 Suzuki S-CROSS

kelt el Magyarországon. A két széria gyártásában csaknem 2800 munkavállaló és 770 robot vesz részt a Magyar Suzuki gyárában.

A nem Esztergomban készült, de Magyarországon is forgalmazott hibrid Suzuki típusok közül

  • a Swiftből 2314 darabot helyeztek forgalomba,
  • Ignisből 513,
  • Swaceből 203, illetve
  • az elektromos hálózatról is tölthető SUV Acrossból pedig 9

autót regisztráltak 2021-ben.

Az Európai Unió piacain kizárólag hibrid személygépkocsikat értékesítő Suzuki a zöld törekvésekkel összhangban 2022-ben tovább bővíti Esztergomban készülő hibrid kínálatát. Az új hibrid rendszerrel először a Vitara, később, az év második felében pedig az új S-CROSS lesz elérhető – közölték.

A Magyar Suzuki 2020-at 1,656 milliárd euró nettó árbevétellel zárta, ez 31 százalékkal elmarad a 2019. évitől. Az adózás utáni eredmény

  • 20,01 millió euró volt 2020-ban, míg
  • egy évvel korábban 84,46 millió euró.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×