eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Fordulat állt be ónoseső-fronton

Nincs már akkora veszély, mint korábban, de egyes helyeken meg sem szüntették a veszélyjelzést.

Országszerte visszavonta, vagy elsőfokúra mérsékelte az ónos eső miatt kiadott veszélyjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn késő este.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a korábban harmad-, másodfokú riasztásokat mindenhol elsőfokúra mérsékelték, vagy visszavonták.

Azt írták: az észak, északkelet felé terjeszkedő csapadékzóna az éjféli órákban hagyja el a térséget, amelyből további (általában 1-5 milliméter) ónos eső főként az Alföld középső részén és esetleg a Tiszántúl északi felében várható.

Kedden napközben kis eséllyel még előfordulhat Baranya megyében és környezetében gyenge ónos eső.

Kitértek arra is, hogy nyugatról fokozatosan váltja fel a havazás az ónos esőt, fagyott esőt, havas esőt. Emiatt a Tiszántúlon akár 3 centiméter körüli (lokálisan ezt meghaladó) hómennyiség is lehetséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×