eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Digital generated image of semi transparent red COVID-19 cell with blue glowing omicron sign inside. Covid 19 omicron variant concept.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Már 15 omikronos esetet azonosítottak itthon

További gyanús mintákat is vizsgálnak.

Tizenöt omikronos esetet azonosítottak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborjában és további omikrongyanús mintákat is vizsgálnak - közölte az NNK a koronavirus.gov.hu oldalon.

A koronavírus omikron variánsa már több európai országban erősen terjed, és ragályosabb az eddigi variánsoknál, ugyanakkor a fertőzés súlyosságának megítéléséről eltérő információk terjednek, mert még nincs kellő számú klinikai tapasztalat - írták.

Az NNK továbbra is kéri a beoltatlanokat az első oltás mielőbbi felvételére és a korábban oltottakat a megerősítő oltás felvételére, mert - hangsúlyozták - "minden variánssal szemben jóval nagyobb a védelem az oltással, mint nélküle".

Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezető igazgatója hétfőn arról számolt be, hogy napi négy esetet regisztrálnak a laborban, és ez jelentős emelkedés.

Vattay Gábor, az ELTE TTK Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék vezetője szerint ha ez valóban így van, akkor az omikron okozta ötödik hullám január közepe helyett két héttel korábban indulhat, a járvány december közepén berobbanhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×