eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő utasok a budapesti Farkasréti temető előtti villamosmegállóban a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt 2020. október 31-én. Halottak napján, és annak hétvégéjén is kiemelten fontos a fertőzések megelőzésére szolgáló szabályok betartása - hívta fel a figyelmet pénteken a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az operatív törzs mindenkit arra kért, hogy aki tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, a járművön és a várakozóhelyen is viseljen maszkot.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Érdekes számok a fővárosi autók és a tömegközlekedés kihasználtságáról

Reprezentatív kutatási eredményeket kapott a BKK a Műegyetemtől.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatónak - Kosztolányi Dezső téri, reprezentatív, 4200 fős - felmérése alapján egy-egy személygépjárműben átlagosan 1,28 fő utazik.

"Ezt a felmérést évről évre elkészítik, azt vizsgálva, egy-egy járműben hányan utaznak. A szám azt jelenti, hogy legjellemzőbben, 76 százalékban a sofőr egyedül ül a járműben, és mindössze 21 százalékban fordult elő olyan, hogy 2 személy utazott egy személyautóban" – részletezte az eredményeket Borsi Dávid, a BKK kommunikációs munkatársa.

Kiemelte, hogy novemberben a járvány előtti időszakhoz képest 70 százalékos volt a tömegközlekedési járatok kihasználtsága.

A kerékpárral közlekedők száma a tavalyi robbanáshoz képest is emelkedő tendenciát mutat, 3 százalékos az idei növekedés a fővárosi mérőpontok adatai alapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×