eur:
394.96
usd:
372.09
bux:
0
2024. április 17. szerda Rudolf
Második oltáshoz használatos, orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórház oltópontján 2021. május 28-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Kétszázezer adag Szputnyik-vakcinát kellett megsemmisíteni

Az utolsó adagokat november elejéig lehetett volna eloltani.

A Szputnyik-vakcinákat lejárt szavatosságuk miatt kellett leselejtezett – ismerte el az RTL Klub Híradójának a Koronavírus Sajtóközpont.

A kormányzati kommunikáció korábban arról szólt, hogy elfogyott az orosz oltóanyag, a napokban a G7 viszont észrevette, hogy bár kétmillió dózis Szputnyik V érkezett Magyarországra, csak valamivel több mint 1 millió 800 ezret adtak be belőle.

Az utolsó 200 ezer Szputynik május 11-én érkezett, a hat hónapos szavatossági idő szerint november elejéig lehetett volna eloltatni.

Az RTL Klub becslése szerint a megsemmisített vakcinák értéke körülbelül hatszázmillió forint volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Ijesztő méreteket ölt a szamárköhögéses esetek száma Csehországban

Több mint 60 éve nem volt ennyi szamárköhögéses eset Csehországban, mint idén tavasszal. Az éve eleje óta még mindig terjedőben lévő betegség felkeltette az érdeklődést a védőoltás iránt, a cseh egészségügyi rendszer azonban nincs felkészülve ekkora keresletre. Az egészségügyi minisztérium azt ígéri, hogy a héten 100 ezer vakcinát szerez be külföldről, hogy megállítsa a betegség továbbterjedését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×