eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Zacher Gábor toxikológus (b) és Bódy Gergő, a Momentán Társulat tagja beszélget a budapesti Impró kulturális központban 2017. június 2-án. A társulat Zacher Gáborral és a témában érintett civil szervezetekkel Függő játszma elnevezéssel programot indít. A kezdeményezés célja, hogy élményalapú, interaktív módszerekkel átadják a drogfogyasztással és függőségekkel kapcsolatos tudásbázist, és módszertani javaslatokat kínáljanak a nevelők, pedagógusok és a veszélyeztetett korosztály számára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Zacher Gábor radikálisabb beavatkozást várna a járvány megfékezésére

Olyan nehéz lóval kártyázni, mint azokat meggyőzni az oltásról, akiket a szakmai érvek sem érdekelnek – fogalmazott a főorvos.

A hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa úgy látja, már most be kellene vezetnie a kormánynak további korlátozásokat, például a zárt térben a kötelező maszkhasználatot, illetve az oltatlanokra vonatkozó további korlátozásokat, amelyeket a rendőrség ellenőrizhetne.

Zacher Gábor radikálisabb beavatkozásokat tart szükségesnek annál, mint amit most a kormány kihirdetett a járvány megfékezésére. A kötelező oltással kapcsolatos kormánydöntésről azt mondta: olyan ez, mint Poncius Pilátus, aki mosta kezeit, a felelősség áthárul a munkaadókra.

A toxikológus Fiala János műsorában osztotta Orbán Viktor miniszterelnök nézeteit arról, hogy leginkább az oltás védi meg az embereket a vírustól, ugyanakkor felhívta a figyelmet: a kormányzati kommunikáció is tehet arról, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat a hiteles tájékoztatásban. Idézte a kormányfőt, aki egy nyilatkozatában azt állította: aki megbetegszik, azt meggyógyítják.

„Ettől a pillanattól kezdve bedőlt a világ.

Ha a halálozási adatokat megnézzük, 32 ezer haláleset történt idáig körülbelül, ami a Covid rovására írható. Hogy lehet ezzel a 32 ezer halálesettel elszámolni?” – tette fel a kérdést Zacher Gábor, „ködösítésnek” nevezve a kormányzati kommunikációt. Mint kiemelte, „mindenkinek az lenne az érdeke, hogy álljon rendelkezésre az információ az oltások hatékonyságáról, hogy oltás nélkül, egy vagy két oltással hányan fertőződnek meg és kerülnek kórházba”.

Zacher Gábor mások mellett arról is beszélt, hogy Magyarországon csomó kötelező oltás ellen nincs akkora ellenállás, mint a koronavírus-elleni vakcinákkal kapcsolatban, ugyanakkor a Pfizer vakcinája a lehető legjobban kivizsgált vakcina az oltások történetében. Majd hozzátette: „Olyan nehéz lóval kártyázni, mint azokat meggyőzni az oltásról, akiket a szakmai érvek se érdekelnek.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×