eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
COVID-19 PCR test in doctor hand in clinic, coronavirus swab collection kit on medical forms and vaccine background. Concept of corona virus testing, vaccination and immunization during pandemic. (Fake barcode)
Nyitókép: scaliger/Getty Images

Berobbant a járvány az egyik magyarországi megyében

A negyedik hullám külön sajátossága az egészen erőteljes gócosodás.

Mára a koronavírus-járvány napi regisztrált esetszáma meghaladta a második hullám csúcsát, és látványos gyorsulást mutat. A napi koronavírus-jelentés alapján továbbra is a keleti, délkeleti országrészben a legerősebb a járvány, de ezen belül is egyre látványosabb egy további sajátosság – írja a Portfolio.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében az utóbbi egy héten a százezer főre vetített regisztrált fertőzésszám 932-re ugrott. Ez közel négyszerese a Komárom-Esztergom megyei adatnak, de több más dunántúli területhez képest is két-háromszoros szinten áll a mutató. Sőt, mostanra már a néhány hete még fő gócnak számító délkeleti megyékhez képest is érdemben magasabb a szám.

A jászsági adat azt jelenti, hogy egyetlen hét alatt a lakosság közel 1 százaléka regisztráltan megfertőződött, de az alacsony felderítési hatékonyság miatt valószínű, hogy ténylegesen ennek a többszöröse a valódi fertőződési arány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×