eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Caution
Nyitókép: trendobjects/Getty Images

Másodfokú riasztásokat adtak ki az erős szél miatt

A délutáni órákra várható veszély, de a katasztrófavédelem azt kéri, folyamatosan figyeljük az időjárás-jelentéseket.

Másodfokú riasztásokat is kiadtak a viharos szél veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megye több járására csütörtök délelőtt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: frontrendszer hullámzik az ország fölött. Ennek hatására sokfelé, több hullámban várható csapadék: az eső, záporeső mellett előbb a Dél-Dunántúlon és a középső megyékben, később már a délkeleti tájakon is előfordulhat zivatar, amelyet esetenként (rövidebb idő alatt akár 20 milliméternél is több esővel) intenzív csapadék kísérhet. Zivatarveszély miatt, illetve a várható sok eső miatt az ország nagy részén van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A déli szelet Békés és Csongrád-Csanád megyében a kora délutáni órákig viharos, néhol esetleg erősen viharos lökések is kísérhetik.

A délutáni óráktól fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.

Az ország délkeleti kétharmadán éjfélig akár nagy területen is lehullhat több mint 20 milliméternyi csapadék.

Azt írták: péntek hajnalra, reggelre a szélcsendes vidékeken (nagy területen elsősorban az Északi-középhegység térségében, esetleg a Dráva-völgyében) köd képződik, amely helyenként napközben is megmaradhat. A délkeleti, keleti határvidéken pedig péntek éjfélig is sok eső várható.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője azt mondta: mindenkitől azt kérik figyeljék a meteorológiai szolgálat jelzéseit. Elmondta: már csütörtök délelőtt kaptak riasztásokat Békés és Csongrád-Csanád megyében fakidőlés miatt.

Azt kérik, az érintett területeken ne parkoljanak fa alá, valamint pakolják el azokat a tárgyakat, amelyeket felkaphat a szél – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×