eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay.com

Magyar népmesés tematikájú játszóteret adtak át fogyatékosoknak Esztergomban

A Szerencsejáték Zrt. már a tizenötödik befogadó játszóteret létesítette a helyiekkel közösen. Idén még hármat, jövőre további ötöt tervez.

A Szerencsejáték Zrt. közreműködésével 2017 óta összesen immár tizenöt budapesti és vidéki befogadó játszótér épült meg országszerte. Csütörtökön Esztergomban adtak át egy inkluzív közösségi teret, ahol a fogyatékossággal élő gyermekek ép társaikkal közösen tudnak játszani - mondta Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója.

A társaság további három hasonló játszóteret ad még át idén.

"Győrben, Nyíregyházán és Egerben épül még ebben az évben, így 18 hasonló játszótér létesül ép és fogyatékkal élő gyermekek közös örömére. Mindegyik játékot a helyi önkormányzatokkal vagy intézményekkel együtt fejlesztjük, ők választhatják ki, hogy milyen elemeket szeretnének látni a játszótéren" - ecsetelte Bánhegyi Zsófia.

Mindegyik játszótérnek van valamilyen tematikája, az esztergominak például magyar népmesés.

A Szerencsejáték Zrt. 2015-ben csatlakozott az Európai Lottószövetség kezeményezéséhez, hogy a fogyatékossággal élők ügyét előmozdítsák Magyarországon.

Hazánkban minden tizennegyedik gyermek él valamilyen fogyatékossággal, vagyis országszerte mintegy 20 ezer ilyen gyermek lehet érintett.

Jövőre újabb 5 játszótér létesítése van már tervben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×