eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 8. péntek Mária
Egészségügyi dolgozó a Johnson and Johnson amerikai vállalat Janssen elnevezésű koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó fiolát tart a kezében a Mississippi állambeli Clarksdale egyik egészségügyi központjában 2021. április 7-én, miután egy idős embert beoltottak.
Nyitókép: MTI/AP/Rogelio V. Solis

Újabb két ország kap oltásokat Magyarországtól

Az egyiknek antigén teszteket is adományoz a kormány.

Csehország és Vietnam koronavírus elleni védekezését is segíti Magyarország - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerda este a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás úgy fogalmazott: "Akinek van vakcinája, az tud oltani, akinek nincs, az nem. Ez ilyen egyszerű." Hozzátette: a sikeres beszerzéseknek köszönhetően Magyarországnak van vakcinája, "sőt segíteni is tudunk szövetségeseinknek, partnereinknek".

Csehország és Vietnam is segítséget kért Magyarországtól. A kormány döntése értelmében Magyarország 100 ezer Janssen-vakcinát ad kölcsön Csehországnak, Vietnamnak pedig 100 ezer adag AstraZeneca-vakcinát és 100 ezer antigéngyorstesztet adományoz - közölte.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Csehország az egyik legfontosabb európai szövetséges, és minél erősebb a régió országainak védekezése, annál jobb Magyarországnak. A koronavírus-járvány kitörése óta Magyarország már több mint 440 ezer vakcinát adott kölcsönbe Csehországnak. Vietnam pedig fontos partner a délkelet-ázsiai térségben - fejtette ki Menczer Tamás, kiemelve: "az oltás életet ment".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×