INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

quad

baleset

kaszkadőr

gázolás

Kisfiát is bevonta, csúnyán végződött a szabálytalan kaszkadőrbemutató – képek

Kisfiát is bevonta, csúnyán végződött a szabálytalan kaszkadőrbemutató – képek

Infostart

Az amatőr módon szervezett eseményen a hat éves kisfiú a nézők közé hajtott egy quaddal.

A Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a 35 éves vádlott 2007 májusától vállalkozóként dolgozott, mint képesítés nélküli kaszkadőr. 2017-től tevékenységébe megkísérelte bevonni az akkor öt éves kisfiát is, akit akkor az otthonában már két éve motoros quad vezetésére oktatott. A férfi kaszkadőrmutatványokat próbált betanítani a gyermeknek, annak ellenére, hogy az – életkorából adódóan – nyilvánvalóan nem felelt meg az ehhez megkívánt szigorú szakmai feltételeknek.

2018. június elsején a fiúcska óvodai ballagása alkalmából a vádlott egy nem túl széles nagykökényesi utcába motoros kaszkadőrelőadást szervezett, melynek kapcsán semmilyen óvintézkedést nem tett az út két oldalán elhelyezkedő közönség védelme érdekében. A kaszkadőr az előkészületek során figyelmen kívül hagyott minden más előírást is akkor, amikor úgy döntött, hogy a bemutatón szerepelteti a kisfiát, akinek egy 131 kg súlyú, négykerekű homokjáróval kellett volna egy alkalmi rámpa segítségével átugratnia az aszfalton hanyatt fekvő apja fölött.

A mutatvány nem sikerült, mert amikor a hat éves gyerek – kissé balra tartva – felhajtott a rámpát alkotó deszkákra, azok egyike leugrott a bakról, mire a gyakorlatlan és fizikailag sem elég erős fiú elveszítette az uralmát a jármű felett, és fékezés vagy irányváltás nélkül

az út mentén álló nézők közé rohant a quaddal. A tömegbaleset következtében egy nézőnek eltörött a lába, négyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A Hatvani Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a bemutatót szervező férfit, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, melyben indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a kaszkadőr foglalkozástól, valamint kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére is.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018