eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kisfiát is bevonta, csúnyán végződött a szabálytalan kaszkadőrbemutató – képek

Az amatőr módon szervezett eseményen a hat éves kisfiú a nézők közé hajtott egy quaddal.

A Heves Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a 35 éves vádlott 2007 májusától vállalkozóként dolgozott, mint képesítés nélküli kaszkadőr. 2017-től tevékenységébe megkísérelte bevonni az akkor öt éves kisfiát is, akit akkor az otthonában már két éve motoros quad vezetésére oktatott. A férfi kaszkadőrmutatványokat próbált betanítani a gyermeknek, annak ellenére, hogy az – életkorából adódóan – nyilvánvalóan nem felelt meg az ehhez megkívánt szigorú szakmai feltételeknek.

2018. június elsején a fiúcska óvodai ballagása alkalmából a vádlott egy nem túl széles nagykökényesi utcába motoros kaszkadőrelőadást szervezett, melynek kapcsán semmilyen óvintézkedést nem tett az út két oldalán elhelyezkedő közönség védelme érdekében. A kaszkadőr az előkészületek során figyelmen kívül hagyott minden más előírást is akkor, amikor úgy döntött, hogy a bemutatón szerepelteti a kisfiát, akinek egy 131 kg súlyú, négykerekű homokjáróval kellett volna egy alkalmi rámpa segítségével átugratnia az aszfalton hanyatt fekvő apja fölött.

A mutatvány nem sikerült, mert amikor a hat éves gyerek – kissé balra tartva – felhajtott a rámpát alkotó deszkákra, azok egyike leugrott a bakról, mire a gyakorlatlan és fizikailag sem elég erős fiú elveszítette az uralmát a jármű felett, és fékezés vagy irányváltás nélkül

az út mentén álló nézők közé rohant a quaddal. A tömegbaleset következtében egy nézőnek eltörött a lába, négyen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A Hatvani Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a bemutatót szervező férfit, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában, melyben indítványozta azt is, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a kaszkadőr foglalkozástól, valamint kötelezze a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×