eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Medvenyomokat észleltek a Balatonnál

Az Országos Kéktúra Balatonhenyénél elterelt útvonalán medvetalpnyomokat fényképezett egy túrázó.

Medve talpnyomokra bukkant Balatonhenye közelében egy ismert túrablogger. A Camino Steve néven publikáló férfi a saját weboldalán azt írta, egy erdészeti úton szaladt bele az állatra utaló jelekbe vasárnap.

"Eléggé sokkoló élmény a Balatonnál találni egy ilyen nyomot, hiszen mindenki csak a Bükk, Mátra, Börzsöny és Zemplén erdeiben fedezte fel eddig, hogy egy-egy medve járt arra korábban. Ilyen messzire és főleg ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el a zöldfolyosókon, illetve ebben az esetben a Dunán keresztül idáig egy medve sem" – írta blogger, és a felvételeit megnézette több hazai és erdélyi medveszakértővel is.

Mint fogalmazott, látszik, hogy nem friss a nyom, a pár nappal ezelőtti jó nagy esőt követően járhatott arra az állat. Gyaníthatóan egy nőstény medvéről és legalább egy bocsról lehet szó. Ezért óva int mindenkit, különösen azokat, akik kint éjszakáznak a természetben, hogy az alapvető szabályokat tartsák be.

"Örömteli dolog, hogy a medvék, a farkasok és az aranysakálok is visszatértek erdeinkbe, hiszen mi csak vendégek vagyunk az ő birodalmukban. Nem kell mást tennünk, csak felkészülni a találkozásra, tudni, mit tehetünk és mit ne tegyünk véletlenül se. De ehhez be kell tartsuk a természet játékszabályait és kellően tisztelnünk kell az erdők lakóit" – írta a természetjáró.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×