eur:
384.35
usd:
353.44
bux:
69781.99
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: MÁV

Lázár János: a tram-train egyike lehet a közös nevezőinknek

Július végéig még tart a konzultáció.

Műszakilag lényegében elkészült a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train-beruházás - nyilatkozta a Délmagyarországnak a fejlesztésért felelős kormánybiztos, Lázár János (Fidesz).

A napilap keddi számában megjelent cikkben a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus kifejtette,

év végéig nyolc szerelvény érkezik, amelyekkel elindulhat a menetrend szerinti közlekedés.

Lázár János szerint nincs olyan vásárhelyi család, amelyet ne érintene a vasútvillamos-fejlesztés, és kedvező hatással lesz sok szegedi család életére is. A tram-train megfizethető, gyors és kötöttségektől mentes alternatívája az autós közlekedésnek - mondta.

A kormánybiztos hangsúlyozta, a traim-train Magyarország leginnovatívabb közlekedésfejlesztési beruházása, amelynek eredményeire építve az ország más térségeiben is elképzelhető hasonló fejlesztés. A siker legfontosabb mércéje azonban, hogy elégedettek legyenek vele azok, akiknek épül. Ezért a menetrenddel, a jegyárakkal és a digitális szolgáltatásokkal kapcsolatos konzultáció indult. Arra is kíváncsiak, milyen bérletkonstrukciókat alakítsanak ki, és mi a fiatalok véleménye az éjszakai menetrendről.

"Ma Vásárhely sajnos az or­­szág egyik legmegosztottabb vá­­rosa, a tram-train egyike lehet a közös nevezőinknek, hiszen pártállástól függetlenül mindannyian a nyertesei leszünk" - mondta Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Az angol tőzsde mellett az amerikai piacokon sem volt tegnap kereskedés, a magyar tőzsde azonban összességében felülteljesítő volt a nemzetközi átlaghoz képest, a nap végére új történelmi csúcsra emelkedett a BUX index. Gazdasági adatok tekintetében ma az Egyesült Államokban egy fontos ingatlanindexet és egy fogyasztói hangulatindexet publikálnak, ezek lehetnek hatással a hangulatra. Ami az előzetes adatokat illeti, felemás hangulatban indulhat a kereskedés a kontinenstőzsdéin. Izgalmas fejlemények zajlanak a kriptopiacon, mintegy 42 830 bitcoint adott el egy, még 2014-ben csődbe ment japán kriptotőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 28. 07:42
×
×
×
×