eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János: nem lehet megúszni az indiai mutánst

Az infektológus főorvos szerint felesleges méregetni az antitestek számát, mert az nem mérvadó. Arról is beszélt, a koronavírust nem fogjuk tudni eltüntetni, ez a betegség itt fog maradni velünk.

Ha a terasznyitásnak lesz negatív eredménye a fertőzöttséget tekintve, napokon belül látszani fog. Két hét a lappangási ideje a fertőzésnek – erről beszélt Szlávik János a Spirit FM Aktuál című műsorában. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hozzátette: a több városban növekvő szennyvízadat sajnos jó indikátor.

Az infektológus főorvos szerint azonban inkább az a baj, hogy kevés az oltott, 50 százalék alatt vagyunk e téren. Sok fiatal még nem rendelkezik védettséget igazoló kártyával oltás híján, nekik valószínűleg nagyon nagy motiváció lehet a plasztikkártya arra, hogy felvegyék az oltást. Szlávik János kötelezővé nem tenné a koronavírus elleni oltást, kötelezővé olyan oltásokat kell tenni, amellyel betegségeket el lehet tüntetni. Példaként hozta a fekete himlőt.

Szlávik szerint azonban a koronavírust nem fogjuk tudni eltüntetni, mert ez a betegség itt fog maradni velünk. Ez egy náthavírus, ami megszelídülhet a jövőben, de eltűnni nem fog – jelentette ki.

Az indiai mutánssal kapcsolatban azt mondta: nem lehet megúszni, meg kell akadályozni, hogy jobban terjedjen.

Szlávik János úgy tudja, hogy a Pfizerről bizonyították be, hogy véd a mutánsok ellen, ezért kell az átoltottság, hogy ne terjedjen el.

A WHO Sinopharmot érintő vizsgálatának kapcsán megfogalmazott védettségi aggályokról azt mondta: a járvány kapcsán sok az egyéni vélemény, de óvva int, hogy az egyéni vélemények kapcsán ítélkezzen bárki az oltásokról. „Tessék abbahagyni az antitest méregetését, mert nem mérvadó” – mondta Szlávik, hozzátette: az oltások jók és védenek, így nem az antitestek alapján kell nézni az eredményt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×