INFORÁDIÓ
2021. június 14. hétfő
Vazul

koronavírus-járvány

oltás

itm

Oltáshoz készíti elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Németh Alexandra rezidens Hoksári László háziorvos szolnoki rendelőjében 2021. április 21-én.

Beoltathatják helyben dolgozóikat a vállalatok

Infostart

A megyei, illetve fővárosi kormányhivatalokban jelenthetik a cégek az igényeiket.

„A gazdasági élet szereplői eddig is kivették a részüket a járvány elleni védekezésből, most pedig a nagyvállalatok azzal segítik a munkát, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek vakcinára regisztrált munkavállalóiknak” – idézi Schanda Tamást az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Az ITM miniszterhelyettese hangsúlyozta: Magyarország élen jár a beoltottak arányában, a sikeres folytatás érdekében közel kell vinni az emberekhez, kényelmesen elérhetővé kell tenni számukra az oltóanyagokat.

„A járványon csak úgy kerekedhetünk felül, ha minél többen regisztrálunk és beoltatjuk magunkat. A magyar emberek ennek érdekében többféle, egyformán hatékony és biztonságos vakcina közül választhatnak, akár az oltás időpontját is elfoglaltságaikhoz igazítva. Az egészségügyi dolgozók, háziorvosok rendkívüli munkát végeztek el az elmúlt hónapokban, elsősorban nekik köszönhető, hogy ötből négy regisztrált legalább az első adagot megkapta valamelyik oltóanyagból. Összesen több mint 4,1 millió magyar így már bizonyos szintű védettséget élvez” – emelte ki Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta:

„A sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását,

így tett vagy tesz például a MOL, a Suzuki vagy a Wizz Air. A vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált munkatársaik ekként a lehető legkényelmesebben, a napirendjükbe illeszkedő módon, rengeteg időt megtakarítva kaphatják meg a vakcinát, amely életet ment, és egyúttal kiutat is jelent a koronavírus okozta helyzetből.”

Azok a vállalatok, amelyek vállalják, hogy az üzemorvosuk bevonásával megszervezik dolgozóik oltását,

a fővárosi és megyei kormányhivataloknál jelezhetik igényüket.

A kormányhivatalokban működő megyei oltási munkacsoportok az éppen rendelkezésre álló vakcinákból tudják biztosítani a dolgozók oltásához szükséges mennyiséget. A vállalat telephelyén csak akkor valósulhat meg az ott dolgozók beoltása, ha az üzemorvos rendelője megfelel az oltóhelyekkel szemben támasztott jogszabályi követelményeknek. Fontos hangsúlyozni, hogy ma már bárki, aki regisztrált az oltásra, akár napokon belül is megkaphatja azt, hiszen nyitva áll az online időpontfoglaló rendszer az eeszt.gov.hu oldalon.

„Az elmúlt egy évben, a rengeteg veszteség mellett páratlan összefogásnak és együttműködésnek lehettünk szemtanúi – tette hozzá Schanda Tamás. – A gazdasági szereplők is kivették ebből a részüket: egyesek segítettek a digitális oktatásban, akár eszközök biztosításával, akár az ingyenes internettel. Mások átállították a gyártósoraikat, és a védekezéshez szükséges termékek előállításába kezdtek, fokozva önellátási képességeinket. De sokaknak adnak erőt, bátorítást azok az egészen kicsi, vendéglátással foglalkozó cégek is, amelyek ingyen kínálnak ebédet, kávét vagy süteményt az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, vagy ételt szállítanak a kórházi dolgozóknak. Ezek csak kiragadott példák, hiszen szinte lehetetlen lenne felsorolni, hogy a vállalatok mikor és mivel vették ki a részüket a járvány elleni küzdelemből, de minden jótettükért köszönet illeti meg a hazai cégek vezetőit és munkatársait is.”

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mészáros János
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018