INFORÁDIÓ
2021. május 15. szombat
Szonja, Zsófia

fővárosi szabó ervin könyvtár

csere

könyv

Könyvtáros szolgál ki egy nőt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár cserepontján a VIII. kerületi Szabó Ervin téren 2021. február 10-én. Járványügyi szempontból biztonságosan, a könyvtárakba való belépés nélkül lehet előzetesen igényelt könyveket kölcsönözni február 10-től a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) könyvtári cserepontjain.

Szerdától újra lehet könyvet kölcsönözni Budapesten

Infostart

Szerdán újraindul a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) Könyvtári Cserepont szolgáltatása, amellyel az előzetesen igényelt, előjegyzett műveket a fővárosi bibliotékákba való belépés nélkül lehet kölcsönözni.

A FSZEK közleménye szerint a fokozatos újranyitás első ütemeként indítják újra a szolgáltatást. Hangsúlyozzák, az olvasók érdekeit szem előtt tartva a szolgáltatás szüneteltetése alatt a mintegy 120 ezer érvényes könyvtári tagság és több mint 200 ezer kölcsönzött dokumentum lejáratát folyamatosan hosszabbította. Mivel a könyvtár még nem nyithat ki, jelenleg is csak azoktól kéri a korábban kikölcsönzött dokumentumok visszahozását, akik a Könyvtári Cserepontokon kölcsönözni szeretnének.

A FSZEK olvasóbarát intézkedésként ismét ingyenessé tette az előjegyzést. A könyvtár a folyamatosan beszerzett könyvújdonságokkal is várja olvasóit. Az igények leadására hétfőtől nyílik lehetőség. A cserepontokon a beiratkozás, a kölcsönzött művek visszaadásának lehetősége és az esetleges tartozások rendezése is biztosított. A könyvtár az olvasók biztonsága érdekében a visszavett könyveket 72 óra karantén után teszi újra hozzáférhetővé.

A Könyvtári Cserepont szolgáltatás részleteiről, nyitvatartásáról a közösségi médián kívül a FSZEK megújult honlapján tájékoztatják az olvasókat.

Az előfizetett és közvetített adatbázisok továbbra is ingyenesen elérhetők a könyvtári tagok számára. Akik nem rendelkeznek tagsággal, az online regisztrációt követően 30 napig használhatják egy napijegy áráért az adatbázisokat. Ugyancsak rendelkezésre áll továbbra is a Könyvtár otthonról tanulástámogató információs szolgáltatás telefonon, e-mailben és Skype-on.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a szolgáltatások további bővítését a jogszabályok és a járványhelyzet függvényében tervezi.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

Könyvtári cserepont
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018