eur:
393.84
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Mobilparkolás telefonszáma olvasható egy parkolóautomatán Budán, a Dózsa György térnél 2012. augusztus 3-án.
Nyitókép: Földi Imre

Infarktussal parkolt szabálytalanul, megbüntették, nem hagyta annyiban

Egy 74 éves asszony megpróbáltatásai igazán szinte csak akkor kezdődtek, amikor túl volt az életveszélyen.

Egy 74 éves asszony különleges története jelent meg a Blikk online oldalán.

A nő január 22-én éppen orvosához tartott autóval, amikor mellkasi szúrást érzett, zsibbadt a karja, és úgy érezte, kést vágtak a hátába; minden erejét összeszedve megállt egy kereszteződés után, hogy mentse a mellette ülő, fogyatékkal élő fiát és a többi autós életét.

A furán megállított autóhoz hamarosan mentőt hívtak, s míg az életét mentették, a közteresek 15 ezer forintra megbüntették, mert parkoláskor nem tartotta be a saroktól számított 5 métert.

A nő megérti, hogy meg kellett büntetni, hisz nem tudhatták, hogy mi történt vele, ám az események feltárása után sem engedték el a büntetését,

mindenféle adminisztratív cselekményekre kényszerült, például háziorvosi igazolást, zárójelentést és egy kérvényt is elő kell állítania, ám még ezek után is ki akarják fizettetni vele a bírságot.

Az infarktusos nő nem hagyta annyiban, a bírságolók feletteséhez fordult, még azt is kérte, hogy hallgassák vissza a "perdöntő" segélykérő telefonhívást, de erre nem volt lehetősége, hiába intézkedett még arról is, hogy autóját elvigyék a helyszínről, amint erre képes volt.

Az ügyben a Blikk a VI. kerületi köztereseknél érdeklődött a történtek iránt, ott azt közölték, a rendőrség gyakorolhat méltányosságot, a közteresek nem mérlegelhetnek, így viszont az nem világos, miért kérték be tőle a paksamétát.

Kovács Kázmér szakjogász is elmondta a véleményét a lapnak, szerinte is figyelembe kell venni büntetéskor a körülményeket;

objektív felelősségi körbe a sebességtúllépés, a kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, a súlyos KRESZ-szabálysértés tartozik, de a szabálytalan parkolás nem.
Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×