INFORÁDIÓ
2022. január 29. szombat
Adél

éjjel-nappali

nonstop

bolt

neubauer katalin

magyar nemzeti kereskedelmi szövetség

Hiába a kijárási korlátozás, az éjjel-nappalik kivárnak

Hiába a kijárási korlátozás, az éjjel-nappalik kivárnak

Egyelőre nem változtatnak a nyitvatartási rendjükön az éjjel–nappali üzletek – mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára.

A legújabb intézkedések közül az éjféltől hajnali 5 óráig szóló kijárási korlátozás érintheti a kereskedelmet.

Az MNKSZ – éjjel-nappali egységeket üzemeltető – tagjai ugyanakkor nem kívánnak egyelőre változtatni a nyitvatartásukon, főként, hogy a műszakok megszokott rendjét ne borítsák föl, hiszen munkavégzés céljából ezután is ott tartózkodhatnak a boltokban a dolgozók, ezzel minden szabályt betartva – közölte Neubauer Katalin, a szövetség főtitkára.

Viszont hatósági pontosítást fognak kérni arról, hogy

kiszolgálható-e azon személy az érintett időszakban, aki munkavégzés céljából tartózkodik az üzlet környezetében, és tér be vásárolni.

Az üzemeltetők természetesen nem a vevők kiszolgálásban gondolkodnak elsősorban a kijárási korlátozás idejében, ami egyébként is a jövőbeni megfelelő hatósági állásfogláshoz kötött, hanem a belső munkák elvégzésre koncentrálnak majd: vagyis a fertőtlenítést, takarítást és árufeltöltést fogják elvégezni. A főtitkár megjegyezte, teljesen egyetértenek a szigorításokkal, miután mindenki érdeke, hogy a járvány terjedése fékeződjön a lehetséges megoldások mentén.

Az éjfél és hajnali 5 között kieső forgalom pedig várhatóan nem lesz számottevő, tekintve, hogy a vendéglátóhelyek 23 órás bezárása, illetve a tavasz óta tapasztalható, elsősorban a fővárosban visszaeső turizmus miatt egyébként is kisebb volumenű volt már az elmúlt időszakban. A műszakok azonban megmaradnak, a dolgozók a megszokott ritmusban dolgoznak, és ezt fenn kívánják tartani a jövőben is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

Hiába a kijárási korlátozás, az éjjel-nappalik kivárnak
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018