eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com

Hiába a kijárási korlátozás, az éjjel-nappalik kivárnak

Egyelőre nem változtatnak a nyitvatartási rendjükön az éjjel–nappali üzletek – mondta az InfoRádiónak a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára.

A legújabb intézkedések közül az éjféltől hajnali 5 óráig szóló kijárási korlátozás érintheti a kereskedelmet.

Az MNKSZ – éjjel-nappali egységeket üzemeltető – tagjai ugyanakkor nem kívánnak egyelőre változtatni a nyitvatartásukon, főként, hogy a műszakok megszokott rendjét ne borítsák föl, hiszen munkavégzés céljából ezután is ott tartózkodhatnak a boltokban a dolgozók, ezzel minden szabályt betartva – közölte Neubauer Katalin, a szövetség főtitkára.

Viszont hatósági pontosítást fognak kérni arról, hogy

kiszolgálható-e azon személy az érintett időszakban, aki munkavégzés céljából tartózkodik az üzlet környezetében, és tér be vásárolni.

Az üzemeltetők természetesen nem a vevők kiszolgálásban gondolkodnak elsősorban a kijárási korlátozás idejében, ami egyébként is a jövőbeni megfelelő hatósági állásfogláshoz kötött, hanem a belső munkák elvégzésre koncentrálnak majd: vagyis a fertőtlenítést, takarítást és árufeltöltést fogják elvégezni. A főtitkár megjegyezte, teljesen egyetértenek a szigorításokkal, miután mindenki érdeke, hogy a járvány terjedése fékeződjön a lehetséges megoldások mentén.

Az éjfél és hajnali 5 között kieső forgalom pedig várhatóan nem lesz számottevő, tekintve, hogy a vendéglátóhelyek 23 órás bezárása, illetve a tavasz óta tapasztalható, elsősorban a fővárosban visszaeső turizmus miatt egyébként is kisebb volumenű volt már az elmúlt időszakban. A műszakok azonban megmaradnak, a dolgozók a megszokott ritmusban dolgoznak, és ezt fenn kívánják tartani a jövőben is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×