INFORÁDIÓ 
2020. december 5. szombat
Vilma

mol

tanár

online

online oktatás

digitális oktatás

digitális

pedagógus

Egy budapesti gimnazista az otthonából, internetkapcsolaton keresztül figyeli osztályfőnökének, Kerényi Katának, a Zöld Kakas Líceum tanárának online tartott óráját 2020. március 16-án. Az új koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében mától a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket, és elkezdődik a digitális tanrendre való átállás.

Új kategória a Molnál: ki vajon az év online tanára?

A Mol 200-200 ezer forinttal jutalmazza a legjobb online pedagógusokat.

Különdíjat hozott létre a Mol Alapítvány a digitális oktatásban kimagasló munkát végző pedagógusok elismerésére. A "Kedvenc Online Tanárom" díj jelöltjeire december 31-ig lehet szavazni a szervezet honlapján - tájékoztatta az InfoRádiót az alapítvány ügyvezetője, Gáborné Haáz Andrea.

"A tavaszi karantén mindenki számára kellemetlen meglepetést és váratlan helyzetet hozott. Talán a legnehezebb helyzetbe a pedagógusok kerültek, nekik kellett átállni szinte egy hétvége alatt digitális oktatásra, nem ritkán eszköz, módszertan és szakmai tapasztalat híján. Az elvégzett munkát a tavaszi digitális oktatási időszak alatt szeretnénk elismerni azzal, hogy várjuk a jelöléseket a pedagógusokra" - ecsetelte Gáborné Haáz Andrea, hozzátéve, 18 év alattiakat felkészítő edzőket is lehet ajánlani.

A jelöléseket - rövid jellemzéssel, indoklással - tanítványok, tanárkollégák vagy szülők nyújthatják be.

A jelöléseket online fogadják a Molalapitvany.hu oldalon. Jelölni december 31-ig lehet, februárban döntenek a győztesről.

A díj nettó 200 ezer forint, tíz pedagógus kapja, de "ez egy erkölcsi elismerés is lehet" - tette hozzá az alapítvány ügyvezetője.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Mol-különdíj pedagógusoknak - Gáborné Haáz Andrea
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018