eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: szon.hu

Berobbant a járvány egy nyíregyházi idősotthonban

67 idős gondozottból 21-en koronavírusosak a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonban.

A Hír Tv információi szerint kivonult az idősotthonhoz a járványügyi bevetési egység, amely miután lokalizálja a fertőzési gócpontot, megteszi a szükséges intézkedéseket és korlátozásokat a vírus továbbterjedésének megakadályozására. Az egység rendelkezésére áll a katasztrófavédelem által működtetett mobil labor is.

A szennyvízben kimutatható koronavírus örökítőanyagának koncentrációnövekedése alapján Nyíregyházán is meredeken emelkedhet a fertőzöttek száma az elkövetkezendő napokban.

"A 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, mely egy biológiai mentesítő csoport, azt a feladatot kapta szerdán a járványügyi bevetési egységtől, hogy fertőtlenítsenek egy nyíregyházi idősotthont. Az egység legutóbbi gyakorlata óta három hét sem telt el, akkor a zászlóalj bizonyította a rátermettségét. Az elmúlt időszakban nagy ütemben növekednek az esetszámok hazánkban. A Magyar Honvédség mindent megtesz annak érdekében, hogy lelassítsuk, minimalizáljuk a koronavírus terjedését" – mondta a szon.hu-nak Urbán Levente százados. Április 12. óta folyamatosan fertőtlenítenek idősotthonokban, kórházakban és más intézményekben, jelenleg is ez a feladatuk, amire jól felkészült az egységük.

Teljes védőruházatban dolgoznak, két ütemben: először egy melegködképzős, hidrogén-peroxid és nátrium-hipoklorit alapú, majd a MOL Hygi Flow Rapid nevű fertőtlenítő szerrel permetezik le a vizes blokkokat, orvosi helyiségeket, hálókörleteket, lakószobákat és közösségi tereket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×