eur:
395.8
usd:
366.89
bux:
65576.79
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Ötezer fölött az aktív fertőzöttek száma itthon

Két idős beteg meghalt, 411 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Kétszáznál többen vannak kórházban.

411 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 9715 főre nőtt az országban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt két idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 628..

3984-en már meggyógyultak. számuk egy nap alatt 12-vel emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 5103, 397-tel haladva meg az előző napit.

Jelenleg 221 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 44 százaléka, az elhunytak 59 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti.

Hatósági házi karanténban 23 461-en vannak, 143-mal többen, mint kedden. A mintavételek száma 495 481, egy nap alatt 8335-öt végeztek.

A kormányzati tájékoztatási portálon emlékeztetnek: a járvány nem ért véget, a második hullám Magyarországot is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

A vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

A közösségi terjedés megfékezése érdekében azt kérik, továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×