INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

budakeszi út

útfelújítás

levél

Közös levelet írt a kormánynak a Budakeszi út miatt a három érintett önkormányzat

Közös levelet írt a kormánynak a Budakeszi út miatt a három érintett önkormányzat

Infostart / MTI

A Budakeszi út felújítása érdekében összehangolt cselekvésről döntött Budakeszi, a II. kerület és a XII. kerület polgármestere.

Kérik a kormányzattól egy hatástanulmány elkészítését az út felújításáról, az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről - közölte a Hegyvidéki Önkormányzat.

A polgármesterek szerdai egyeztetésükön egyetértettek abban, hogy közös érdek az agglomerációs közlekedés megoldása, melynek része, hogy

mielőbb elindulhasson a Budakeszi út teljes felújítása, szakaszos buszsáv létesítésével.

Mint írták, az együttműködéshez csatlakozott a Fővárosi Vízművek vezetése is annak érdekében, hogy az út felújításával egy időben az itt húzódó főnyomócsövek cseréje is megvalósulhasson, amelyek meghibásodása az elmúlt időszakban a közlekedésben is több alkalommal jelentős fennakadásokat okozott.

A csőtörések megelőzésén túl ezáltal a város vízellátásának biztonsága is tovább növelhető.

Győri Ottilia (Fidesz-KDNP), Budakeszi, Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület, és Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a Hegyvidék polgármestere első lépésként a szerdai egyeztetésen megállapodott abban, hogy kérik a kormányzattól egy hatástanulmány elkészítését a Budakeszi út felújításáról, és az ehhez kapcsolódó P+R parkolók létesítéséről, valamint a Budakeszit elkerülő út megépítéséről. A tanulmány elkészítését a három önkormányzat valamint a Fővárosi Vízművek Zrt. 3-3 millió forinttal támogatná - olvasható a közleményben.

A kommünikében kitértek arra is, hogy a Zsámbéki-medence településeiről jelenleg naponta átlagosan 11 ezer autó érkezik a fővárosba, ezek nagyrésze pedig a II. kerület és a Hegyvidék útjait terhelik.

A Budakeszi úti leendő felújítás, a hozzá kapcsolódó fejlesztésekkel ösztönözné a tömegközlekedési eszközök használatát, és jelentősen csökkentené a két fővárosi kerületre háruló terhelést - írták.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018