eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Budapest.hu

Megszelídítették a „halálzebrákat” a Budaörsi úton

Két eddig rendkívül veszélyes, a sajtóban „halálzebraként” emlegetett gyalogátkelőhely vált biztonságosabbá a Budaörsi úton azáltal, hogy a Bajmóci és a Nagyszőlős utcai kereszteződésben nyomógombos, a látássérülteket hangjelzéssel segítő jelzőlámpát telepített a Budapest Közút.

A két kereszteződés jelzőlámpáit már múlt csütörtökön átadták a forgalomnak, és a műszaki átadás–átvétel is várhatóan még ezen a héten megtörténik. Ezzel a Budaörsi út minden gyalogátkelőhelye lámpával védetté vált – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester hangsúlyozta: „a jelenlegi városvezetés eltökélt célja, hogy nullára csökkentse a közlekedési balesetek áldozatainak számát. Ehhez fontos lépés azoknak a gyalogátkelőknek a védelme, amelyek nagyforgalmú utakat kereszteznek”.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×