eur:
384.61
usd:
353.75
bux:
69815.74
2024. május 28. kedd Csanád, Emil
Nyitókép: Budapest.hu

Megszelídítették a „halálzebrákat” a Budaörsi úton

Két eddig rendkívül veszélyes, a sajtóban „halálzebraként” emlegetett gyalogátkelőhely vált biztonságosabbá a Budaörsi úton azáltal, hogy a Bajmóci és a Nagyszőlős utcai kereszteződésben nyomógombos, a látássérülteket hangjelzéssel segítő jelzőlámpát telepített a Budapest Közút.

A két kereszteződés jelzőlámpáit már múlt csütörtökön átadták a forgalomnak, és a műszaki átadás–átvétel is várhatóan még ezen a héten megtörténik. Ezzel a Budaörsi út minden gyalogátkelőhelye lámpával védetté vált – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester hangsúlyozta: „a jelenlegi városvezetés eltökélt célja, hogy nullára csökkentse a közlekedési balesetek áldozatainak számát. Ehhez fontos lépés azoknak a gyalogátkelőknek a védelme, amelyek nagyforgalmú utakat kereszteznek”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget. A NATO parlamenti gyűlése támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól - Oroszország számára ez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 28. 07:42
×
×
×
×