eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Tizenhét fővárosi kórházban kezdődnek higiéniai felújítások

Tizenhét budapesti kórház higiéniai felújításáról döntött a kormány 60 milliárd forint uniós és hazai forrás felhasználásával, a koronavírus-járvány esetleges második hullámára készülve – jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Kásler Miklós elmondta: a felújítás érinti a kórházak minden olyan helyiségét, ahol betegek tartózkodhatnak. A fejlesztés során a többi között felújítják a burkolatokat, automata csaptelepeket szerelnek fel és fejlesztik az infrastruktúrát.

Az előzetes felmérések megtörténtek, a kórházigazgatókkal a napokban tárgyalnak a konkrét feladatokról – tette hozzá.

A sajtótájékoztatón kapott háttéranyag szerint a fejlesztés során speciális festést kapnak az intézmények belső terei, megújulnak a várótermek, kórházi szobák, kezelőhelyiségek padlózatai, falai. A betegmosdók minden igényt kielégítő, egyben a maximális higiéniát biztosító burkolatokat, szanitereket kapnak. Kiemelt figyelmet fordítanak az érintésmentes csaptelepekre, a kézszárító és fertőtlenítő berendezésekre és a toalettek higiéniai biztonságára.

Hozzátették: az érintett állami fenntartású fekvőbeteg-szakellátó intézményekben recepciószolgáltatást is kialakítanak, hogy a betegirányítási folyamat még gyorsabb, követhetőbb és biztonságosabb legyen.

A közlemény szerint „a magyar egészségügy kitűnőre vizsgázott a koronavírus-járvány kezelésében”, ugyanakkor

„a második hullám veszélyének lehetősége további megelőző intézkedésekre sarkallta a szaktárcát”.

Ezért a kormány előnyben részesíti azokat a fejlesztéseket, amelyekkel „még biztonságosabbá teheti a betegellátást, minimálisra csökkentve a fertőzésveszélyt, egyben növelve a betegelégedettséget és jelentősen javítva a kórházi dolgozók munkakörülményeit” – fogalmaztak.

Az érintett kórházak a következők:

Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő; Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet; Országos Korányi Pulmonológiai Intézet; Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet; Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet; Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet; Károlyi Sándor Kórház; Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet; Országos Klinikai Idegtudományi Intézet; Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet; Országos Onkológiai Intézet; Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet; Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet; Péterfy Kórház-Rendelőintézet és M. J. Orsz. Traumatológiai Intézet; Szent Imre Egyetemi Oktatókórház; Szent Margit Kórház; Uzsoki utcai Kórház.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×