eur:
392.9
usd:
365.82
bux:
66604.86
2024. április 26. péntek Ervin
Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) új Trace 1310 ISQ 7000 HS típusú gázkromatográffal kapcsolt tömegspektrométerének bemutatóján az intézet budapesti laboratóriumában 2020. január 22-én. A berendezés a hamis, ismeretlen eredetű gyógyszerek, illegális készítmények analizálását teszi lehetővé.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Fontos részletek derültek ki a fővárosi kórházak felújításáról

Az egészségügyi államtitkárt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában kérdezték a már korábban bejelentett, 60 milliárd forint értékű programról.

Horváth Ildikó közlése szerint szeptemberben indul a felújítási projekt, amely keretében először a koronavírus-fertőzöttek kezelését is ellátó intézményekben, így a Szent László-, a Szent János-kórházban, illetve a Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdődik meg a munka.

Ennek célja, hogy

még biztonságosabb környezetet teremtsenek a betegeknek

– tette hozzá.

Arról, hogy az Eurostat adatai szerint Magyarországon 8 év alatt több mint kétharmadával növekedett az elvégzett CT-vizsgálatok száma, az államtitkár közölte: az elmúlt tíz évben jelentős fejlesztések történtek a képalkotó diagnosztika területén: korszerű, a betegeknek kisebb sugárterhelést jelentő CT- és MRI-berendezéseket szereztek be.

Megemlítette, hogy a 2010-es 768 ezerről csaknem 1,3 millióra nőtt az évente elvégzett CT-vizsgálatok száma.

A Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Horváth Ildikó úgy fogalmazott, hogy az elmúlt évtized az évi több tízmilliárd forintnyi beruházás nyomán

forradalmi változást hozott a képalkotó diagnosztika területén.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a betegségek megelőzése érdekében számos szűrőprogramot indított az egészségügyi kormányzat.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×