INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

járvány

magyarország

adatok

Koronavírus-gyanús, lélegeztető gépen lévő beteget ápolnak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház intenzív osztályán 2020. április 8-án.

43 újabb Covid-19-beteget regisztráltak Magyarországon

Infostart

Nincs újabb halálos áldozata a koronavírus-járványak.

A központi tájékoztató oldal adatai szerint 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4696 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Ennyi új beteget

utoljára május 21-én találtak.

Az aktív fertőzöttek száma vasárnapra 35-tel, 595-re emelkedett. Az elhunytak száma változatlanul 602 fő, 3499-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 34%-a budapesti (kereken 200 fő), és idevalósi az elhunytak 60%-a (363 fő), a gyógyultak 44%-a (1528 fő).

Kórházban most a szombatinál néggyel több, 73 koronavírusos beteget ápolnak, a lélegeztető géppel segítettek száma nem nőtt (6-an vannak).

Szombaton a legtöbb beteget Budapesten és Veszprém megyében regisztrálták, a helyzet ma is hasonló, ugyanis vsárnapra

  • a fővárosban és Veszprémben 10 új fertőzöttet találtak,
  • Pest megyében 3-at,
  • Vas megyében és Baranyában 5-öt,
  • Bács-Kiskun megyében 4-et,
  • Nógrádban és Hajdú-Biharban 2-t,
  • Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 1-et.

Íme az összes eddig nyilvántartott beteg országos eloszlása:Forrás: koronavirus.gov.hu

Forrás: koronavirus.gov.hu

Tovább nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma (+192, összesen 7184), és a járvány kitörése óta 360 772 mintavétel történt.

A hatóságok továbbra is hangsúlyozzák a 1,5 méteres távolságtartás, a maszkviselés és a gyakori kézmosás jelentőségét, valamint azt, hogy bár nálunk továbbra is viszonylag alacsony a fertőzés terjedésének értéke, Európa több országában még mindig sorra dőlnek a rekordok, számos más államban pedig újra erőre kapott a járvány. Védekezésképp lépett életbe a beutazási korlátozási rendszer, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie. Részletek ITT.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018