INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

balaton

strand

balatoni szövetség

kék hullám

Fürdőzők a Balatonban Siófoknál 2020. július 10-én.

Érdemes körbestrandolni a Balatont

Infostart

A strandok ma már komplex szórakozási lehetőséget nyújtanak, mindegyik rá jellemző, egyedi hangulattal – summázta több éves strandminősítő tapasztalatait a HírBalaton.hu nak a Balatoni Szövetség (BSZ) titkára, akit a Kék Hullám Zászlót is elnyerő balatoni fürdőhelyekről faggattak.

Mint mondta, idén a Kék Hullám Zászló strandminősítés során négy nap alatt 35 strandot pásztázott végig a zsűri a Balaton körül, ami mindig jó lehetőség arra, hogy összehasonlítsák az előző években látottakat a jelenlegi helyzett. Hozzátette, azok a strandok, amelyek „veszik a bátorságot” és elindulnak a strandminősítésen már olyan színvonalat képviselnek, amiről a 10–15 évvel ezelőtti fürdővendég csak álmodhatott.

Arra a kérdésre, hogy miért érdemes pont a Balatonra jönni strandolni a páratlan környezeten és vízen kívül Fabacsovicsné Kovács Krisztina a következőket emelte ki:

a strandok évről évre egyere több családbarát szolgáltatással rendelkeznek,

a pelenkázó helyiségen, kívül családi öltöző, gyermek vizesblokkok várják a gyermekkel érkezőket.

Szinte mindegyik strandon kialakítottak a kicsik számára homokos lidós partszakaszt, ami a jobb helyeken már árnyékolt – fogalmazott. A játszóterek legtöbbje már minden korosztály számára kínál lehetőségeket. Animátorok várják a kicsiket, ezáltal olyan szórakozási lehetőségeket is kínálnak, ami

már nem csak a fürdésre alkalmas időben vonzhatja a családokat a strandra.

Ahogyan a sportolási lehetőségekre kiemelten figyelnek a vízparton – folytatta. Ez nemcsak a szokásos strandröplabda és foci lehetőségét jelentik, hanem telepített vízisporthoz szükséges felszereléseket is.

A BSZ titkára szerint

átalakulóban van a vendéglátás is,

a hagyományos strandi ételeket kínáló büfék mellett egyre több helyen találhatunk igényes és ötletes, újhullámos vendéglátó egységeket, bisztrókat, amelyek külön vonzerőt jelentenek.

Ugyanakkor az akadálymentesítésre is egyre több figyelmet fordítanak az üzemeltetők. A parkolókban szinte mindenütt szabályosan kijelölt megállóhelyek, a strandokon akadálymentes vizesblokkok várják a fürdőzőket. A vízbejutási lehetőség is a legtöbb helyen biztosított a mozgáskorlátozottak számára – tette hozzá.

Végezetül megjegyezte, a Kék Hullám Zászlón feltüntetett csillagok száma azt mutatja, hogy ezekből a szolgáltatásokból mennyi és milyen színvonalú található meg egy strandon. A meglátogatott balatoni strandok mindegyike egyedi, sajátos, csak rá jellemző hangulattal bír, ezért is javasolja: „strandoljuk körbe a Balatont!”

Nyitókép: MTI//Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018