eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Koronavírus-veszély alakult ki egy most zajló táborban - levelet kaptak a szülők

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármester egy valószínűsíthetően fertőzött kísérőtanár kórházba kerülése után azonnal lépett.

Koronavírus-gyanúval kivizsgálásra vittek pénteken egy tüneteket produkáló pedagógust, aki néhány napja beteg rokonát ápolta kórházban, akiről bebizonyosodott a fertőzöttség - írja Facebook-oldalán Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület polgármestere.

Mint beszámol róla, az ápolást követően a pedagógus 7 napon át kerületi általános iskolásokra felügyelt a sarkadi Arany János-kollégiumban szervezett nyári táborban, ezalatt a Piros és a Brassó iskola 45 iskolásával érintkezhetett.

Szaniszló Sándor az ügyben a következőkről döntött:

  • levélben kérte az érintett szülőket, hogy a pedagógus megismételt teszteredményéig ne vigyék haza a gyerekeket, elkerülve, hogy 50 család karanténba kerüljön
  • az önkormányzat átvállalja a tábor plusz napjainak költségét, mivel az még nem ért véget
  • az önkormányzat megrendelte a gyerekek és kísérőik tesztjét is

A veszély akkor múlik el, ha a tanárról kiderül, második teszteredménye is negatív, de erre leghamarabb hétfőn kerül sor.

A polgármester addig is folyamatos tájékoztatást ígér.

?‼️Koronavirus gyanúval kivizsgálásra vittek ma egy tüneteket produkáló pedagógust, aki néhány napja a beteg rokonát...

Közzétette: Szaniszló Sándor2020. július 24., péntek

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×