eur:
395.31
usd:
365.78
bux:
65324.08
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Az életüket jelentő veteményest akarta menteni a villámárvíz által elsodort asszony

Az idős nő férje mondta el, hogy miként történt a vasárnapi nagy viharban a tragédia.

A Blikknek és a Borsnak is nyilatkozott annak a nőnek a férje, akit vasárnap a kertje végében sodort el a villámárvíz, amit a kiadós zivatar okozott – hasonló esőre nem is emlékeznek a helyiek.

A 66 éves nő a férjével vasárnap délután a kertjük végében levő hídpillért akarta megtisztítani az eső miatt megáradt időszakos vízfolyás hordalékától, ám belecsúszott a vízbe, és a víz mintegy hetven méteren sodorta magával.

A nő férje elmondta, kevés a nyugdíja, ezért azt ették, amit a veteményesben megtermeltek. Aznap délután a dombról észrevette, hogy a felesége, Marika vissza akart jönni a hídon, de a hetvencentisre duzzadt vízben eltévesztette az átjárót. "Láttam, amint a sodrás kiütötte a lábát és már vitte is" – emlékezett a történtekre Lajos bácsi.

"A vízelfolyás szeméttel, gazzal, ágakkal volt feltöltve, áttörte a víz, az vitte el Marikát. Rögtön bebújtam alá, és utánakaptam rögtön, olyan erővel fogtam, hogy még a kabátot is letéptem róla. Ordítva könyörögtem, hogy »Marika, el ne engedd a kezem, kérlek, ne engedd el!« Kétszer fel tudtam emelni a fejét a vízből, de ömlött a patak az arcába, szemébe. Kicsúszott a kezemből. Amikor elengedett, éreztem, hogy vége, elvitte a víz, már nem találtam. Nem tudtam megfogni! Utoljára még azt kérte, Lali, segíts!" – zokogta a felesége emlékére gyújtott mécsesek mellé borulva a férfi.

A tűzoltók végül 50 méterrel ar­rébb találták meg az asszony testét, aki meg is sérült, bele­akadhatott a kifeszített villanypásztorba. A mentők már nem tudták újraéleszteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×