eur:
394.81
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Művész, a Kiváló Művész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Várkert Bazárban 2019. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Újabb utasítást kaptak a kórházak Kásler Miklóstól

Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el az emberi erőforrások minisztere az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára.

Ennek lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez.

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül az EMMI minisztere dönt az adott kérdésben.

Az intézkedés legfőbb célja az EMMI közleménye szerint a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszútávú szerződések. Hozzátették: ez a rendelkezés a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet, nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat, és egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását.

A rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×