eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Öt európai ország nagykövetét rendelte be a Külügyminisztériumba Szijjártó Péter

Ez a hétvége sem múlt el a nemzetközi liberális mainstream álhírterjesztése nélkül - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap este közösségi oldalán. Az érintett öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

Szijjártó Péter azt írta: öt észak-európai ország - Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország - külügyminisztere levélben biztosította támogatásáról az Európa Tanács magyar koronavírus-törvény miatt aggódó főtitkárát, s közülük többen külön-külön is nyilatkoztak - "álhírt terjesztettek", "nem mondtak igazat" - Magyarországról. Előjöttek a már unalomig ismert hazugságok a diktatúraépítésről, a vég és határ nélküli felhatalmazásról - jegyezte meg.

"Semmi új, gondolhatjuk, és léphetünk is tovább vállunkat megrántva. Tovább is lépünk, de egyet tegyünk most is világossá: a magyar egy több mint ezer éves nemzet, mely nem kér a szánalmasan képmutató gyámkodásból" - fogalmazott.

Hozzátette: ne gondolja magáról se a dán, se az izlandi, se a finn, se a norvég, se a svéd külügyminiszter, hogy jobban tudja a magyaroknál, hogy mi a jó a magyaroknak. "Bízzák nyugodtan ezt ránk, a magyar emberek el tudják dönteni, hogy mit akarnak és mit nem. Ők pedig foglalkozzanak nyugodtan a saját dolgaikkal" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról is tájékoztatott, hogy mind az öt ország Budapesten akkreditált nagykövetét hétfőn berendelik a Külügyminisztériumba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×