eur:
392.89
usd:
366.03
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelésére készülnek a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én. Müller Cecília országos tisztifőorvos utasítására megkezdődött a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon lakóinak második tesztelése is. Az otthonban már csak olyanok vannak, akiknek az első tesztje negatív volt, most második körben is ellenőrzik őket, nehogy újra kitörjön a járvány.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kevesebben haltak meg, mint az elmúlt két napon, de nőtt az igazoltan fertőzöttek száma Magyarországon

Az elmúlt 24 órában 1984 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 68 új beteget regisztráltak, és elhunyt 10 beteg Magyarországon, ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1984 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős krónikus beteg. Ezzel 199 főre emelkedett az elhunytak száma, 267-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 811 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 60-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára - áll a járványról tájékoztató kormányzati portálon.

Az oldal adatai szerint jelenleg 11 240-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 48 057.

Szakemberekre hivatkozva Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap arról beszélt, hogy május 3-ra várja a koronavírus-járvány tetőzését Magyarországon. Orbán Viktor ezt az ajkai kórházban tett, előre be nem jelentett látogatásán mondta. A kormányfő a Facebook oldalán közzétett videójában úgy vélte: addigra meglesz az országban az az 5 ezer lélegeztető-gép, ami már nagyjából biztonságos, de ez a szám eléri majd a nyolcezret, ami pedig elég lesz, akármi történik. Úgy fogalmazott: akkor azt lehet mondani, hogy mindenki nyugodtan aludhat, mindenkinek, aki beteg lett, lesz helye.

Az országos járványtérkép adataiból az látszik, hogy továbbra is Budapesten, valamint Pest és Fejér megyében van a legtöbb igazolt fertőzött. A fővárosban 1002, Pest megyében 286, Fejér megyében 159 fertőzöttről tudnak. A legkevesebb beazonosított fertőzött (13-13) Heves és Békés megyében van Magyarországon.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×