eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: police.hu

Nyomoznak a mohácsi polgármester ellen álhírek terjesztésének gyanúja miatt

Közveszéllyel való fenyegetés - ez a jogi szakzsargonban használt kifejezés az álhírek terjesztésére - miatt elrendelték a nyomozást Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi, MSZP-s polgármesterével szemben, erősítette meg a Pécsi Újságnak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy budapesti magánszemély tett feljelentést csütörtökön, miután Mohács polgármestere, Csorbai Ferenc közleményt adott ki, amely szerint a Duna-parti városban is regisztráltak egy koronavírusos megbetegedést - idézi fel az eseményeket a portál. A település vezetője kijelentette: Mohács úgynevezett "coronaria gócponttá" vált. Müller Cecília országos tisztifőorvos azonban vasárnapi sajtótájékoztatóján cáfolta az állítást.

Csorbai Ferenc közleményében úgy fogalmazott, hogy "egy mohácsi személynél beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállítottak kórházba. Az igazolt fertőzéssel kezelt beteg több, mint száz emberrel találkozott az elmúlt két hét során, ezért a városban akár helyi karantént is elrendelhetnek. Ilyen méretű kontaktálódás esetén a járványügyi tapasztalatok alapján hirtelen nagyszámú megbetegedés várható, akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet" - idézi a Pécsi Újság a polgármestert.

Az országos tisztifőorvos azonban közölte, nem felel meg a valóságnak az a közlés, hogy Mohácson gócpont alakult ki, hiszen a koronavírusos betegek száma - gyakorlatilag az ország egész területén - egyenletesen oszlik el. Müller Cecília hozzátette: amennyiben gócpont keletkezne, arról elsőként a hatóság értesül majd.

A Mohácsi Rendőrkapitányság a feljelentés alapján nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés miatt, de kérte kizárását, az eljáró szerv kijelölése folyamatban van. A hatályos Btk. szerint a közveszéllyel fenyegetés akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×