INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

liszt ferenc nemzetközi repülőtér

futópálya

felújítás

lezárás

pályazár

A 2. futópálya 31R vége felől (forrás: Budapest Airport)

Lezárják a kifutópályákat Ferihegyen

Infostart

A biztonságos és hatékony üzemelés biztosítása érdekében a Budapest Airport a nyári csúcsidőszak előtt karbantartási és fejlesztési munkákat végez a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér futópályáin.

A betonfelület karbantartása, a betonlapok közti dilatációk cseréje és egyéb karbantartási munkák miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. futópályájának lezárása március utolsó hetétől április első hetének végéig tart, és május végén lesz a másiké. A futópályák lezárására a maximális repülésbiztonsági színvonal fenntartása miatt van szükség – írja az airportal.hu.

A hosszabbik, 2. futópályán az általános karbantartás mellett fejlesztési munkákat is végez az üzemeltető. Korszerűsítik a futópályatengely menti fénytechnikai rendszert, amelynek köszönhetően csökkenhet a repülőtér energiafogyasztása. A gurulóút és a futópálya csatlakozásának közelében kialakított, a repülőgépek felszállás előtti várakozására kijelölt pontot a fejlesztés részeként közelebb hozzák a futópályához, így a felszállási engedély megadását követően a korábbinál rövidebb utat kell megtenniük a gépeknek a felguruláshoz. Így, a hatékonyabb repülőtéri infrastruktúrának köszönhetően csökken az egyes járatok fordulóideje.

A tavalyi évben fejeződött be a legmodernebb műszeres leszállító rendszer telepítése, amely kedvezőtlen látási viszonyok mellett segíti a repülőgépek biztonságos fel-és leszállását. Az idei munkálatokat úgy időzítette a Budapest Airport, hogy mind az 1., mind a 2. futópályát még a nyári csúcsidőszak előtt újra átadhassák a forgalomnak.

A légikikötő egy futópályás üzem esetén is biztosítani tudja a repülőgépek indítását és fogadását, így a pályazár nem okoz fennakadást a forgalomban.

Nyitókép: Budapest Airport
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018